Logo

Εισβολή των ΜΑΤ με χημικά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ [βίντεο+φωτο]



 
 

ert6 7-11-2013Έφοδο, με την παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 04:30 της Πέμπτης, αστυνομικές δυνάμεις...

των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση έγινε χρήση χημικών και προσήχθησαν 4 δημοσιογράφοι. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, Νίκο Τσιμπίδα, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Α. Καλφαγιάννη και τους δημοσιογράφους Αγγελική Χαλιάσου και κ. Μαυρίδη, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε από όσους παρευρίσκονταν στο ραδιομέγαρο να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, ενώ οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν τις εισόδους του Ραδιομεγάρου και από εκείνη τη στιγμή απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε στο κτήριο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ η κυκλοφορία  και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων έχει διακοπεί.

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχουν μεταβεί δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΜΑΤ χρύπησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Χρήστο Μαντά.

Καμία ζημιά στο Ραδιομέγαρο

Ο εισαγγελέας αποχώρησε γύρω στις 08:30 το πρωί από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αφού πραγματοποίησε στο κτήριο καταγραφή, η οποία βιντεοσκοπήθηκε.  

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό καμία ζημιά δεν εντοπίστηκε  στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

Το μήνυμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ

ert1 7-11-2013

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

»Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας.

»Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

»Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας»!

Τα τελευταία λόγια του εκφωνητή της ΕΡΑ μετά την επέμβαση της αστυνομίας

ert5 7-11-2013

«Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή βαθιά» ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του εκφωνητή της ΕΡΑ προς τους ακροατές, την στιγμή της εφόδου της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Την ώρα που μίλαγε ο εκφωνητής, οι αστυνομικοί του είπαν να σταματήσει και η εκπομπή διεκόπη ενώ ήταν στον «αέρα». Στην ερώτηση του προς τους αστυνομικούς αν αυτή είναι η εντολή τους, εκείνοι του απάντησαν «ναι» και ο εκφωνητής καληνύχτισε τους ακροατές.

ert7 7-7-2013

 ert8 7-11-2013

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2013 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις