Logo

Έχτισε βίλα στην Ευρυτανία με κοινοτικά κονδύλια ο Μ. Λιάπης



 
 

liaphs 3-1-2013Στο σκάνδαλο της αναπτυξιακής εταιρείας «Ευρυτανία ΑΕ» για το οποίο έχουν ασκηθεί κατά των υπευθύνων ποινικές διώξεις...

σε βαθμό κακουργήματος, φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» ο Μ. Λιάπης πήρε επιχορήγηση από την «Ευρυτανία ΑΕ» - πρόεδρος της οποίας ήταν ο πρώην νομάρχης Ευρυτανίας και νυν βουλευτής της ΝΔ Κ. Κοντογεώργος – και έχτισε πολυτελές σπίτι δηλώνοντας προς επρόκειτο για τουριστικό ξενώνα. Το πετρόκτιστο οίκημα είναι 232 τ.μ και βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται Συνοικία των Θεών...

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε ο ALPHA, η θεία του Μιχάλη Λιάπη στην όποια άνηκε το σπίτι, ζήτησε με αυτό από τον ΕΟΤ στις 21 Ιουνίου του 1995 να προχωρήσει σε έναρξη εργασιών και βάσει αυτού εγκρίθηκε επιδότηση ύψους 10 εκατ. δραχμών για την ανακαίνιση του σπιτιού. Ωστόσο, το 2002, σύμφωνα πάλι με τον ALPHA, η οικογένεια Λιάπη ζήτησε την παύση λειτουργίας της επιχείρησης και έτσι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που φτιάχτηκαν με κοινοτικά κονδύλια και επιδοτήσεις, έπαψαν να λειτουργούν και το σπίτι έμεινε ανακαινισμένο στην οικογένεια Λιάπη.

Από το «πόθεν έσχες» του Μιχάλη Λιάπη φαίνεται καθαρά, ότι ο πρώην υπουργός έχει στην ιδιοκτησία του το 50% της συγκεκριμένης οικίας.

 

«Το σκάνδαλο που συνδέει τον Μ. Λιάπη με τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Κοντογεώργο, μέσω της «αμαρτωλής» «Ευρυτανία ΑΕ», πρέπει να εκκαθαριστεί άμεσα», δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακόμη πρόσθεσε πως «όσοι έφτιαξαν τις βίλες τους, αντί για τουριστικούς ξενώνες, με κοινοτικά κονδύλια, πρέπει να τιμωρηθούν και να δώσουν αμέσως πίσω τα κλεμμένα».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-1-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Απολογήθηκε για κακούργημα ο πρώην Νομάρχης και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος


Τελευταίες Ειδήσεις