Logo

Έρχονται συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη δολοφονία του βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι [φωτο] 
 

kareli3 1-4-2014Την εκτίμηση ότι επίκειται η απαγγελία κατηγοριών καθώς και η σύλληψη σωφροντιστικών  υπαλλήλων κάνουν νομικοί κύκλοι...

μετά τις πληροφορίες για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα για τη δολοφονία του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι.

Πηγές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ανέφεραν, ότι η έρευνα για την υπόθεση γίνεται με εντατικούς ρυθμούς και στο πλαίσιό της εξετάστηκαν για πολλές ώρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, εξωτερικοί φρουροί και άλλα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο κατά τη μεταγωγή του από τις φυλακές Μαλανδρίνου στο Α.Τ. Ιτέας, στην Εισαγγελία και, τελικά, στο κελί των φυλακών Νιγρίτας, όπου ο βαρυποινίτης βρέθηκε νεκρός.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η έρευνα αφορά το κρίσιμο τριήμερο 25-27 Μαρτίου, από τη στιγμή που ο Ίλια Καρέλι διέπραξε τον φόνο σε βάρος του υπαρχιφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη μέχρι την ώρα που βρέθηκε νεκρός. Σημείωναν, μάλιστα, ότι επειδή από τα ευρήματα προκύπτουν ενδείξεις ότι ο κρατούμενος είχε ξυλοκοπηθεί σε διαφορετικά σημεία από διαφορετικούς δράστες, ακόμα και αν εντοπιστούν όλοι οι δράστες, θα χρειαστούν διεξοδικές έρευνες και σειρά ανακρίσεων για να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, είχαν εντοπιστεί στοιχεία που να συνδέουν τον ξυλοδαρμό του βαρυποινίτη και με άτομα από τις φυλακές Νιγρίτας.

kareli4 1-4-2014

 

Την ίδια στιγμή, διεξάγεται παράλληλα και η πειθαρχική έρευνα που είχε διαταχθεί για την υπόθεση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τηςη «Καθημερινής» οι αστυνομικοί και ο εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση επιχειρούν να ρίξουν φως σε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να αναλύσουν λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες τρεις ημέρες της ζωής του βαρυποινίτη, προκειμένου αφενός μεν να διαλευκανθεί η υπόθεση αφετέρου δε, να μην  υπονομευτεί περαιτέρω το ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα που επικρατεί στις φυλακές.

kareli5 1-4-2014

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει: «Ο Καρέλι βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Μεταφέρθηκε εκεί στις 27 Μαρτίου αφότου, δύο μέρες νωρίτερα, είχε δολοφονήσει τον δεσμοφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε την ποινή του.

kareli6 1-4-2014

Τα στοιχεία που εντόπισαν οι δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι εξέτασαν τη σορό του κρατουμένου, είναι κόλαφος, καθώς προκύπτει ξεκάθαρα ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού περισσότερες από μία φορές. Ο Καρέλι έφερε κατάγματα στο στέρνο και πολλαπλές θλαστικές - εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα, ενώ τα τραύματα φαίνεται να προήλθαν από σπειρωτή ράβδο.

kareli7 1-4-2014

Σύμφωνα με πηγή από την ιατροδικαστική υπηρεσία που μίλησε στην «Κ», δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Οι τοξικολογικές εξετάσεις, που αναμένεται να βγουν μέχρι την Πέμπτη, δεν πρόκειται να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στη διερεύνηση. Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν συγκεκριμένο σημάδι στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού. «Υπάρχει ένα τραύμα στη δεξιά παλάμη με πήγματα αίματος. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το αίμα είναι πρόσφατο και το τραύμα παλιότερο, αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες όταν και θα ξέρουμε αν τελικά πρόκειται για σημάδι από ηλεκτροσόκ» αναφέρει η πηγή.

Με άλλα λόγια, τα ευρήματα των ιατροδικαστών καταδεικνύουν ότι ο νεκρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού -και πιθανότηταβασανισμών, ωστόσο μένει να αποδειχθεί το πόσο βάναυσα ήταν αυτά. «Τα νεκροτομικά ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν αρρυθμιογόνο θάνατο. Η καρδιά του σταμάτησε, εάν υπήρχε ηλεκτροσόκ ενδεχομένως να συνέβαλε σε αυτό» αναφέρει η ίδια πηγή. Σύμφωνα με την άποψη των ιατροδικαστών, το γεγονός ότι κάποια από τα χτυπήματα ήταν περίπου τριών ημερών την ημέρα του θανάτου του -δηλαδή ενδεχομένως να προκλήθηκαν αμέσως μετά τη δολοφονία που διέπραξε- δεν αποδεικνύει πολλά πράγματα. Κανένας δηλαδή από εκείνους που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο μέχρι και τον θάνατό του δεν θεωρείται υπεράνω υποψίας.

Μετά τη νεκροψία - νεκροτομή και τη λήψη δειγμάτων, την περασμένη Κυριακή η σορός του 42χρονου βαρυποινίτη, με τη βοήθεια γραφείου τελετών που συνεργάζεται με την Αλβανία, μεταφέρθηκε στη γειτονική χώρα προκειμένου να γίνει η κηδεία του.

Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις