Logo

Ηρακλής Κωστάρης: Δεν φοράει παντελόνια ο Χριστόδουλος Ξηρός



 
 

kwstarhs 14-4-2014Μένεα πνέει κατά του Χριστόδουλου Ξηρού ο Ηρακλής Κωστάρης που έχει καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 23 ετών για την...

εμπλοκή του στην οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ο Ηρακλής Κωστάρης που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από τη σύλληψή του, το 2002 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, φαίνεται πως αποτελεί μια... παράπλευρη απώλεια της απόδρασης του "Μανώλη" της 17Ν.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα απολάμβανε όλων των προβλεπόμενων ευεργετημάτων για υποδειγματικούς κρατούμενους, όπως ο ίδιος, που δεν δημιουργούν προβλήματα και δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Ωστόσο, μετά από 12 χρόνια παραμονής του στη φυλακή, ξεκίνησε μια τιμωρητική μεταχείριση σε βάρος του αμέσως μόλις απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός, με τα ευεργετήματα να κόβονται.

Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής Κωστάρης, που χαρακτηρίζει την καταδίκη του «βαριά και άδικη» και «αναντίστοιχη ως προς την όποια σχέση με την υπόθεση της 17Ν», μεταφέρθηκε από την ανοιχτή φυλακή ΚΑΥΦ στα υπόγεια ειδικά κελιά των γυναικείων φυλακών.

Παράλληλα, η φυλακή σταμάτησε να του χορηγεί εκπαιδευτικές άδειες που έπαιρνε για πέντε 6μηνα κι έτσι έχασε, λόγω απουσιών, υποχρεωτικά μαθήματα και εργαστήρια και κινδυνεύει να χάσει όλο το 6μηνο στο ΤΕΙ Πειραιά- Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών- Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Ο πρόεδρος του τμήματος με επιστολές του έχει απευθύνει παράκληση προς τον διευθυντή των φυλακών «στα μέτρα των δυνατοτήτων που παρέχει ο νόμος» να διευκολύνει τον Κωστάρη να παρακολουθήσει το σύνολο των μαθημάτων του.

Ο ίδιος ο καταδικασθείς μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είπε: «Πληρώνω μόνο και μόνο επειδή ήμουν συγκατηγορούμενος το 2002 με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Καμία σχέση δεν έχω με τις επιλογές του. Το 2002 συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές, έδωσε όσα ήξερε και δεν ήξερε, ακόμη και την  οικογένειά του,  συνέβαλε στις βαριές καταδίκες. (...) Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν φορά παντελόνια, έκανε ακόμα μία πράξη προδοσίας. Θυσίασε πρώην συγκατηγορουμένους του και εκατοντάδες φυλακισμένους με όσα προκάλεσε και προκαλεί η απόδρασή του».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις