Logo

Χαλκίδα: Στον ανακριτή για κακούργημα ο δάσκαλος που έβαλε φωτιά σε σχολείο



 
 

emprhsths 18-4-2014Στον ανακριτή Χαλκίδας αναμένεται να απολογηθεί για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος ο 49χρονος δάσκαλος, που...

έβαλε φωτιά  στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης, επειδή απορρίφθηκε από το υπουργείο Παιδείας η αίτησή του για πρόωρη συνταξιοδότηση. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο 1ο δημοτικό σχολείο στις 4 Απριλίου 2014 και λίγες ημέρες αργότερα ο εκπαιδευτικός, αφού επιχείρησε να αυτοκτονήσει, ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει το eviazoom, ο 49χρονος, που δίδασκε στο συγκεκριμένο σχολείο και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είπε στους αστυνομικούς ότι έχει μετανιώσει για την πράξη αυτή στην οποία προέβη για λόγους εκδίκησης, γιατί  το Υπουργείο Παιδείας πριν λίγους μήνες, είχε απορρίψει την αίτηση του, για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ο δάσκαλος λίγο πριν ομολογήσει αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όταν μετέβη σε εγκαταλελειμμένο πέτρινο οίκημα και κάρφωσε στην κοιλιά του μαχαίρι, καθώς όπως είπε δεν άντεχε τις τύψεις.

Ο 49χρονος δάσκαλος, τον οποίο ανακάλυψε αιμόφυρτο ένας βοσκός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Απριλίου, εισέβαλε στο 1ο δημοτικό σχολείο Κύμης και αφού έσπασε το τζάμι, πέταξε στο εσωτερικό του κτηρίου, ένα αναμμένο στουπί με βενζίνη και εξαφανίστηκε.

Το ιστορικό σχολείο τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σημειώνεται, ότι ο 49χρονος δάσκαλος, είχε εξετασθεί ως μάρτυρας από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, για τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Εύβοια: Δάσκαλος έβαλε φωτιά σε σχολείο για εκδίκηση! [φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις