Logo

ΚΕΕΛΠΝΟ: Κρούσμα του ιού MERS σε Έλληνα μόνιμο κάτοικο Σ. Αραβίας



 
 

MERS COV 19-4-2014Το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από MERS – κοροναϊό σε Έλληνα που επέστρεψε πρόσφατα από την Σαουδική Αραβία και...

ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σε ειδική μονάδα αναπνευστικών νοσημάτων, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Η κλινικοεργαστηριακή αξιολόγηση του 69χρονου ασθενούς, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, έγινε μετά την άφιξή του στη χώρα μας στις 17 Απριλίου, από την Τζέντα λόγω παρατεινόμενου εμπύρετου.

Ο ασθενής ελέγχθηκε και βρέθηκε θετικός σε δύο διαδοχικές μοριακές δοκιμασίες στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του προς την Αθήνα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Αεροϋγειονομείο και την αεροπορική εταιρεία, όσο και κατά την παραμονή του στην Ελλάδα σε συνεργασία με το νοσοκομείο νοσηλείας, όπου έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

Όλα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έχουν ήδη εφαρμοστεί, επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο MERS-κοροναϊός είναι ένα νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών, ο οποίος το 2012 αναγνωρίστηκε ως παθογόνος για τον άνθρωπο. Οι κοροναϊοί περιλαμβάνουν τόσο ιούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, όσο και αυτόν που προκαλεί το σύνδρομο SARS.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις