Logo

Σαντορίνη: Τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη αυτοσχέδιου βεγγαλικού μέσα στο πλήθος



 
 

santorini 20-4-2014Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά στην Οία της Σαντορίνης, όταν άγνωστος πέταξε αυτοσχέδιο βεγγαλικό μέσα στο πλήθος, στο προαύλιο...

του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση.

Οι τραυματίες, τρεις υπήκοοι ΗΠΑ και ένας 50χρονος Έλληνας, διακομίστηκαν εσπευσμένα με ιδιωτικό αεροσκάφος, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 50χρονος έχει τραυματιστεί στο μάτι, ενώ οι Αμερικανοί τουρίστες φέρουν τραύματα σε όλο τους το σώμα. Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Δύο συλλήψεις

Η αστυνομία συνέλαβε με την αυτόφωρη διαδικασία δύο άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις συλλήψεις:

«Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί Κυριακή του Πάσχα (20-04-2014) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο ημεδαποί ηλικίας 34 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της Ανάστασης στην περιοχή Οία Θήρας έριξαν αυτοσχέδιο βαρελότο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά (7) ατόμων.

Πιο αναλυτικά: τραυματίστηκαν τρεις (3) υπήκοοι Η.Π.Α. (δυο γυναίκες ηλικίας 51 και 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών) και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 50 ετών, και πιο ελαφρά ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 23 ετών και δυο (2) υπήκοοι Κύπρου (ένας άνδρας ηλικίας 24 ετών και μια γυναίκα 27 ετών).

Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, από όπου οι τρεις (3) αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι τέσσερις (4) – οι τρεις υπήκοοι Η.Π.Α. και ο 50χρονος ημεδαπός – διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις