Logo

ΕΟΠΥΥ: "Τσίμπησαν" 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση



 
 

giatroi suntages 24-4-2014Επιστολές σε 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση απέστειλε την Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)...

μετά από τις έρευνες που πραγματοποίησε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, μετά από συστηματικούς ελέγχους στο συγκεκριμένο διάστημα, τόσο για τη συνταγογράφηση όσο και τη ζήτηση παρακλινικών εξετάσεων, εντοπίστηκαν οι 100 γιατροί με τις υψηλότερες δαπάνες.

Οι συνταγογραφήσεις των συγκεκριμένων γιατρών για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της ειδικότητάς τους.

Ως εκ τούτου ο ΕΟΠΥΥ απόστειλε ενημερωτικές επιστολές προς τους παραπάνω ιατρούς, οι οποίοι εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της επιστολής, οφείλουν να ενημερώσουν τον Οργανισμό για τις απόψεις τους.

Στις περιπτώσεις που οι απόψεις των ιατρών δεν κριθούν επαρκείς, οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στην ελεγκτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, δήλωσε ότι «πολύτιμος σύμμαχος του ΕΟΠΥΥ στη προσπάθεια ελέγχου των δαπανών του, είναι οι ίδιοι οι ιατροί μέσω των θεσμικών τους οργάνων» και ότι «ήδη, οι έλεγχοι είναι συνεχείς στο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις