Logo

Τώρα ανακάλυψαν ότι ήταν ανήλικος ο ένας χρυσαυγίτης όταν μαχαίρωνε τον 17χρονο μαθητή!



 
 

dikasthrio 24-4-2014Χρειάστηκε  η δίκη για το μαχαίρωμα του 17χρονου μαθητή Φοίβου Δεμερτζίδη, που είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2013...

στο προαύλιο Λυκείου στο Παλαιό Φάληρο, να φθάσει στην τρίτη ημέρα ακροαματικής διαδικασίας για να "θυμηθεί" η Δικαιοσύνη ότι ο ένας από τους δύο χρυσαυγίτες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, ήταν ανήλικος όταν τελέστηκε το αδίκημα! 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε προβληματισμό σε νομικούς, οι οποίοι σχολίαζαν ότι μεσολάβησε μια ανάκριση, που οδήγησε στην έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος και ουδείς από όλους τους δικαστές (ανακριτής, μέλη δικαστικού συμβουλίου, εισαγγελείς) που είδαν (;) τη δικογραφία δεν διαπίστωσαν την ανηλικότητα του ενός εκ των δύο φερομένων ως δραστών για να τον παραπέμψουν εγκαίρως αρμοδίως.

Νομικοί τόνιζαν, επίσης, ότι η ίδια αβλεψία (;) σημειώθηκε κατά την πρώτη και δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για να φτάσει η Πέμπτη, τρίτη ημέρα συνεδρίασης για αυτή τη σοβαρότατη υπόθεση, οπότε οι δικαστές μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας διαπίστωσαν ότι ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων - πρόκειται για τους Γ. Αποστολόπουλο και Αλ. Χατζηπαυλίδη -  ήταν ανήλικος όταν κατά το κατηγορητήριο συμμετείχε στη επίθεση.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας διαχώρισε λόγω αναρμοδιότητας  την υπόθεση ως προς τον εν λόγω κατηγορούμενο, ο οποίος θα πρέπει να δικαστεί από Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Κατά τα άλλα στο δικαστήριο την Πέμπτη κατέθεσε συμμαθητής του θύματος, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει δεχθεί απειλές από τον πρώτο κατηγορούμενο πριν το περιστατικό.

Μαθητής: «Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτρια μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορούμενος και τέσσερα ακόμη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν. Την επόμενη ημέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Ήρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: «Παίζεις με την τρέλα του καθενός;». Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη. Θα μπορούσα να είμαι στη θέση του συμμαθητή μου».

Στη συνέχεια, κατέθεσε αστυνομικός που συμμετείχε σε έρευνες που έγιναν μετά το περιαστικό τόσο στα σπίτια των κατηγορουμένων αλλά και στο σχολείο.

Ο αστυνομικός υποστήριξε, ότι ο κατηγορούμενος έδειχνε να μην είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε κάνει αφού τον ρωτούσε, την ώρα που έπαιρνε αποτυπώματα, αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός.

«Σαν να μην είχε καταλάβει τι έκανε» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός και προσέθεσε ότι ο κατηγορούμενος του είπε ότι ανήκε στη Χρυσή Αυγή αλλά πλέον δεν ασχολείται.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός ανέφερε ακόμη, ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν μια full face μάσκα, μπλουζάκια με εθνικιστική μηνύματα, μία καραμπίνα σε θήκη στο πατάρι και μία σιδερογροθιά, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη στα κόπρανα της γάτας.

Σημειώνεται, ότι η συνεδρίαση του δικαστηρίου θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χ.Α. οι Γ. Αποστολόπουλος και Αλ. Χατζηπαυλίδης που μαχαίρωσαν τον μαθητή


Τελευταίες Ειδήσεις