Logo

Παραίτηση λόγω «εχθρικού κλίματος» υπέβαλε η νέα διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού



 
 

korydallos 24-4-2014Την παραίτησή της υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, πριν από είκοσι περίπου ημέρες, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού...

Χαρά Κουτσομιχάλη.

Στην επιστολή παραίτησής της, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κα Κουτσομιχάλη ζητούσε να επιστρέψει στις γυναικείες φυλακές Θήβας, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, αδυναμία συνεργασίας με υπαλλήλους της φυλακής Κορυδαλλού.

Ο υπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτησή της, αλλά η ίδια το τελευταίο διάστημα απουσιάζει από τα καθήκοντά της κάνοντας χρήση νόμιμης άδειας.

Η κα Κουτσομιχάλη είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, τον περασμένο Ιανουάριο, αντικαθιστώντας την κ. Μαρία Στέφη, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Ξηρού.

Υπενθυμίζεται, ότι για τις μετακινήσεις του Ξηρού από την Ε΄ στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών και τη συμμετοχή του στο πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων ο αρχιφύλακας του Κορυδαλλού, τέσσερις υπάλληλοι που ασκούσαν καθήκοντα αρχιφύλακα και ένας υπαρχιφύλακας.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχουν παραπεμφθεί 17 ακόμα σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν την ευθύνη για τις παράτυπες μετακινήσεις του Ξηρού εντός της φυλακής το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2013.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση Ξηρού και την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αρχιφυλάκων, η νέα διευθύντρια φέρεται να αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά από μερίδα σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι την κατηγορούν ότι στο τελικό πόρισμα που συνέταξε, δεν έλαβε υπόψη τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων.

Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν, ότι η απόφαση του Συμβουλίου για την απαγόρευση μετακινήσεων κρατουμένων μεταξύ των πτερύγων δεν είχε κοινοποιηθεί στο προσωπικό της φυλακής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις