Logo

Οι 13 παραλίες που ξεπουλάει το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες [έγγραφο]



 
 

simos 20-5-2014Οι μοναδικής ομορφιάς παραλίες της Ελαφονήσου, Σίμος και Σαρακίνικο, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, σε κατάλογο με μεγάλες εκτάσεις «φιλέτα» που...

βγάζει «στο σφυρί», το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κατάλογος απευθύνεται σε ιδιώτες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν ακόμα και αποκλειστική πρόσβαση στις 13 παραλίες που απαριθμούνται στον επίμαχο κατάλογο, για 50 χρόνια και με αμφιλεγόμενους όρους.

Μάλιστα, στην Ελαφόνησο, προβλέπεται η δημιουργία «ιδιωτικού θαλάσσιου πάρκο», καθεστώς που συνεπάγεται ότι οι επισκέπτες δεν θα έχουν το δικαίωμα να πλησιάσουν ούτε από θαλάσσης τις εν λόγω παραλίες.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει, ακόμα, εκτάσεις στην Κορωνησία, στο Καλαμίτσι στη Χαλκιδική, τη Νέα Προποντίδα και τη Νέα Φώκαια, τη Γιάλοβα και την Καβάλα και αλλού, καθώς επίσης δεκάδες ακίνητα στην Πλάκα, οικόπεδα στο Ναύπλιο και το Μεσολόγγι, ξενοδοχεία «Ξενία», κ.ά.

Το «πωλητήριο» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τους κατοίκους του νησιού, όσο και από περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για οικολογική καταστροφή της μοναδικής αυτής περιοχής, η οποία είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura.

Έτσι, το ΤΑΙΠΕΔ υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η συγκεκριμένη έκταση δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, αφετέρου  το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος».

Δείτε ολόκληρο τον κατάλογο εδώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις