Logo

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σε όλες τις φυλακές



 
 

swfronistikos ypallhlos 25-7-2014Την αδιαφορία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυλακές καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών... 

Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.), εξαγγέλλοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες από την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2014.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τα πολλά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές φυλακές, όπως ο υπερπληθυσμός, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας και η έλλειψη ασφάλειας για τον κλάδο.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση με θέμα "Συνέχιση των κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες απεργίες", που στάλθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου και κοινοποιείται στον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, η Ο.Σ.Υ.Ε. αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα από την ημέρα που ζητήσαμε συνάντηση με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης και μετά από μία εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Άραγε η αδιαφορία που δείχνουν αφορά εμάς ή στο σύνολό τους τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές φυλακές και οι εργαζόμενοι σε αυτές; Εάν ισχύει το πρώτο είναι μικρό το κακό και υπάρχει άμεση λύση. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι ισχύει το δεύτερο»

Η Ομοσπονδία μας λοιπόν υλοποιώντας τις αποφάσεις που πήρε ομοφώνα κατά το 44ο Τακτικό Συνέδριο της ξεκινάει επαναλαμβανόμενες 24 ανελλαδικές απεργίες από την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2014

Κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται:

- Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων

- Επισκεπτήρια συνηγόρων

- Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Απεργιακές κινητοποιήσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων σε όλες τις φυλακές


Τελευταίες Ειδήσεις