Logo

Κατέπεσε αεροπλάνο στη Σπάρτη - Δύο νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

aeroskafos2 Sparth 26-7-2014Αεροπορικό δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου κοντά στο αεροδρόμιο...

Λευκοχώματος στη Σπάρτη.

Ειδικότερα, το ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Τσέσνα της αερολέσχης Καλαμάτας, κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα, ο χειριστής του αεροσκάφους και ο βοηθός του, τα οποία απεγκλωβίστηκαν νεκρά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ πρανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, ο Αντώνης Φελλούρης, πιλότος και υπεύθυνος για το δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος είπε πως το υπερ-ελαφρύ μονοκινητήριο κατέπεσε κατά την απογείωση: «Βρισκόταν στα 30-40 μέτρα από το έδαφος και επιχείρησε να στρίψει αριστερά προκειμένου να κατευθυνθεί πιθανότατα προς Καλαμάτα. Όμως – άγνωστο γιατί – άνοιξε το αλεξίπτωτο που διαθέτει για περίπτωση ανάγκης με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο έδαφος».

Κατά τον κ. Φελλούρη «το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι κλειστό και απαγορεύεται κάθε προσγείωση ή απογείωση».

«Κακώς είχαν έρθει εδώ. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία του και περιμένουμε την άδεια απο την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», επισήμανε μιλώντας στο protothema.gr ο υπεύθυνος για το δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης.

aeroskafos Sparth 26-7-2014

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις