Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης προϊόντων «μαϊμού» - «Ξέπλενε» τα κέρδη της μέσω καταστημάτων εμπορίας ρολογιών [βίντεο+φωτο]



 
 

proionta2 maimou 30-7-2014Σπείρα που εισήγε και διακινούσε προϊόντα «μαϊμού» υψηλής πιστότητας εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, μετά από...

μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 20χρονος Έλληνας, ενώ αναζητούνται ένας 42χρονος Έλληνας και δύο Πακιστανοί συνεργοί τους.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, του αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και άλλες συναφείς παραβάσεις.

proionta3 maimou 30-7-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, είχε συσταθεί εγκληματική ομάδα, η οποία έχοντας διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, εξειδικευόταν στην εισαγωγή στη χώρα μας και περαιτέρω διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, υψηλής πιστότητας.

Επιπλέον, τα μέλη της σπείρας, για να «καλύπτουν» την παράνομη δραστηριότητά τους, λειτουργούσαν κατάστημα – αποθήκη με συγκαλυμμένη μορφή, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, μέσω του οποίου διέθεταν προς πώληση προϊόντα (ωρολόγια, αρώματα κ.λπ. είδη) που αποτελούν πιστές απομιμήσεις προϊόντων, γνωστών εταιρειών και εισάγονται από την Κίνα και άλλες χώρες της Άπω Ανατολής.

proionta maimou2 30-7-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά την έρευνα στο παραπάνω κατάστημα – αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 10.078 ωρολόγια που αποτελούν απομιμήσεις γνωστών εταιριών,
  • 3.581 συσκευασίες με αρώματα, που έφεραν σήματα 36 γνωστών εταιριών,
  • 1.223 ζεύγη γυαλιών ηλίου, απομιμήσεις γνωστών εταιριών, καθώς και 200 φακοί αυτών,
  • 367 ατζέντες, πορτοφόλια, τσάντες και πένες, απομιμήσεις γνωστών εταιριών,
  • 325 κοσμήματα επίχρυσα και επάργυρα, με σήματα γνωστών εταιριών,
  • πλήθος πλαστών καρτών, σημάτων γνησιότητας και πιστοποιητικών εγγύησης διαφόρων εταιριών,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • καταγραφικό μηχάνημα (CCTV),
  • μαύρη γυναικεία τσάντα περιέχουσα το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ,
  • βιβλίο με την ένδειξη «υπεύθυνος επισκευών» και
  • φορητός σκληρός δίσκος.

Τα προϊόντα που βρέθηκαν, εξετάστηκαν από ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι πιστοποίησαν ότι τυγχάνουν απομιμητικά, πιστά αντίγραφα των γνησίων προϊόντων.

proionta maimou 30-7-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την παράνομη δραστηριότητα τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμιζαν μεγάλα οικονομικά οφέλη ενώ, όπως προέκυψε, «ξέπλεναν» τα κέρδη τους μέσω δύο καταστημάτων εμπορίας ρολογιών μικρής χρηματικής αξίας, που λειτουργούσαν νόμιμα ο 20χρονος συλληφθείς και ο 42χρονος.

Επιπλέον, στην κατοχή του 20χρονου συλληφθέντα βρέθηκε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από προσαύξηση περιουσίας, συνεπεία εγκληματικών ενεργειών και θα αποσταλεί για φύλαξη στην Δ.Δ.Δ.Υ.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Σ.Δ.Ο.Ε.), προκειμένου άμεσα να προβούν σε επιστάμενο φορολογικό έλεγχο της εταιρίας και των εμπλεκομένων στην υπόθεση φυσικών προσώπων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις