Logo

Γιατί τόση σιωπή για την αρχειοθέτηση της μήνυσης κατά Καραμανλή;



 
 

karamanlis1_8-8-2011Μία βδομάδα έχει παρέλθει, από την αποκάλυψη της ιστοσελίδας directnews.gr, ότι η Εισαγελία του Αρείου Πάγου, έθεσε στο αρχείο μήνυση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και ακόμη ουδεμία αντίδραση.

Όπως καταγγέλλει ο μηνυτής, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Ιωάννης Μυταλούλης, η μήνυση κατά Καραμανλή βαπτίστηκε αίτηση για να μην πάει στη Βουλή.

«Αυθόρμητα επελήφθη ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κος Μακρής (ποιος τον διόρισε πριν πάει επίσημα η δικογραφία;) και ζήτησε προφορικά την δικογραφία από τον εισαγγελέα πρωτοδικών που καθυστερούσε πάνω από ένα μήνα να την στείλει στη Βουλή ( το αμελλητί που λέμε).

Και αυτό για να τη θέσει στο αρχείο μια μέρα μετά, αποφαινόμενος ότι δεν είναι μήνυση!!!!!. Ήταν ο μόνος τρόπος για να μην την στείλουν στη Βουλή.

Η αρχειοθέτηση με το 43 ΚΠΔ, γίνεται από εισαγγελέα Πρωτοδικών!!!!!. Τι δουλειά έχει ο Αντεισαγγελέας να επιληφθεί αυθορμήτως.

Το ένα αδίκημα του κ. Καραμανλή (κλείσιμο της Βουλής), παραγράφεται μόλις κλείσει η σημερινή Βουλή».

Στην πράξη αρχειοθέτησης αναφέρεται, ότι ο μηνυτής δεν τήρησε τις απαιτούμενες διατυπώσεις, όπως κατάθεση παραβόλου.

Επιχείρημα το οποίο ο κ. Μυταλούλης, καταρρίπτει, παρουσιάζοντας τη βεβαίωση Γραμματέα που βεβαιώνει την κατάθεση παραβόλου.

Πρόκειται για μείζον θέμα για το οποίο ο υπουργός της Δικαιοσύνης οφείλει να διατάξει έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της διάπραξης των ποινικών πράξεων, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-8-2011 από directNEWS.gr πηγή:www.kentri.gr

Σχετικά θέματα:

Ιδού τα παράβολα που "εξαφάνισαν" από τη μήνυση κατά του Κ. Καραμανλή

Τελευταίες Ειδήσεις