Logo

Αθανασίου: Αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών



 
 

athanasiou 20-8-2014«Η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς, ως αδίκημα», δήλωσε...

ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την επιστολή των 38 βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Οι 38 βουλευτές απέστειλαν στον πρωθυπουργό επιστολή, ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα όχι μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, αλλά και η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων)..

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:

«Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες  που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Ως εκ τούτου, καταλήγει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση-δέσμευσή μου».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις