Logo

Εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη παριστάνοντας τον τραπεζικό υπάλληλο



 
 

apath hlikiwmenoi 27-8-2014Τέλος στη δράση 44χρονου απατεώνα, ο οποίος προέβαινε σε κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, έβαλε η πολύμηνη και...

εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Τρίτης τη στιγμή που προσέγγιζε 88χρονο ημεδαπό, προσπαθώντας να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Κλοπή», «Ληστεία» και «Απάτη» κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση (κακουργηματικής μορφής) και «Παραβίαση περιορισμών διαμονής».

Ειδικότερα, ο 44χρονος προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα στις εισόδους των οικιών τους, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, στα οποία συστήνονταν ως οικογενειακό τους πρόσωπο και προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και τα έπειθε να μεταβεί μαζί τους στην οικία τους.

Στη συνέχεια, προφασιζόμενος ότι κυκλοφορούν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα, τους καλούσε να του επιδείξουν τα χρήματα που κατείχαν, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι πλαστά.

Αφού του παρέδιδαν τα χαρτονομίσματα για έλεγχο «δήθεν γνησιότητας», είτε αποσπούσε την προσοχή των ηλικιωμένων και αποχωρούσε από την οικία είτε χρησιμοποιούσε σωματική ή ψυχολογική βία, προκειμένου να τους αφαιρέσει τα χρήματα.

Ακόμα και σε περιπτώσεις στις οποίες δεν κατάφερνε να πείσει τους ηλικιωμένους, ως προς το αληθές των όσων εξιστορούσε, τους ακολουθούσε στις οικίες τους και εκμεταλλευόμενος τη σωματική του δύναμη εισέρχονταν σε αυτές.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 25-04-2014 έως 23-08-2014 προσέγγισε τουλάχιστον 22 άτομα, από τα οποία απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 67.740 ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης για «Ληστεία» και 25 καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 37 ετών για «Απάτες», «Κλοπές» και «Ληστείες».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συλληφθείς το έτος 2006 όντας τρόφιμος Καταστήματος Κράτησης της Χώρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για παρόμοια αδικήματα, έλαβε πενθήμερη τακτική άδεια και δεν επέστρεψε ως όφειλε και έκτοτε αναζητούνταν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχών άλλων παθόντων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις