Logo

Καταστροφή στην Κίσαμο - Στάχτη 3.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής γης [βίντεο]



 
 

kisamos1 31-8-2014Καμμένα 3.000 στρέμματα γης, 2000 δασικής και 1.000 γεωργικής, άφησε πίστω της, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η...

μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στις 06:30 του Σαββάτου στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου της Κρήτης.

Η πυρκαγιά, που προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του χωριού "Λιβάδια" - εκκενώθηκε προληπτικά καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει επικίνδυνα τα σπίτια - έκαψε ολοσχερώς και δύο αγροικίες, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο και για πρόκληση σοβαρών ζημιών σε ένα σπίτι.

Το πύρινο μέτωπο την Κυριακή έχει πλέον τεθεί υπό μερικό έλεγχο μετά από ολονύκτια "μάχη", καθώς σημειώνονταν συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και έφθαναν τα 8 με 9 μποφόρ. 

Στο σημείο, όπως αναφέρει το cretapost, παραμένουν την Κυριακή 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 άντρες, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και συνεπώς είναι πιθανή τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.

Επρόκειτο για μια πυρκαγιά πολύ επικίνδυνη και για να τεθεί υπό έλεγχο χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο για τη φωτιά, που σύμφωνα με το flashnews, ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Τάσος Κουρουπάκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κίσαμο


Τελευταίες Ειδήσεις