Logo

ΕΛΑΣ: Οι ληστές του Διστόμου πίσω από τη δολοφονία αστυνομικού σε ληστεία στο Χολαργό το 2008



 
 

Δίστομο 31-8-2014Στοιχεία που συνδέουν τους δράστες της ληστειας στο Δίστομο Βοιωτίας με σειρά άλλων ληστειών που σημειώθηκαν στο...

παρελθόν, εντόπισαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ένα εξ αυτών των στοιχείων αφορά σε εξέταση DNA, με βάση την οποία το βιολογικό υλικό το οποίο βρέθηκε στο σκάφος που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες, αποτελεί, σύμφωνα με την αστυνομία, συνδετικό κρίκο μεταξύ των ληστών της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο με τους δράστες αιματηρής ληστείας, το 2008.

Σε εκείνη τη ληστεία, που είχε σημειωθεί σε βάρος της Alpha Bank, είχε τραυματιστεί θανάσιμα από τους δράστες ένας 39χρονος αστυνομικός.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή η Ελληνική Αστυνομία  για τα εργαστηριακά ευρήματα, αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανακοινώνεται ότι:

1. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:

Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έλαβε χώρα την 17-04-2008 στο Χολαργό Αττικής κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.

Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έλαβε χώρα την 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί – βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από:

ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 05-07-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ και

ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 29-05-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

2. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο προαναφερόμενο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

3. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε:

Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνας.

Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα ταυτοποιήθηκε στο ανωτέρω διαμέρισμα.

4. Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του προαναφερόμενου ταχύπλοου σκάφους, ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου.

5. Τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται.»

Η ληστεία στο Χολαργό

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής στις 08:38 της 17ης Απριλίου 2008 δύο άτομα εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων στο Χολαργό. 

Οι δράστες ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων πελάτες, υπαλλήλους και διευθυντή του υποκαταστήματος  και του ζήτησαν όσα λεφτά υπήρχαν στα ταμεία. 

Κατά τη διαφυγή τους ένας 39χρονος αστυνομικός, που ήταν παντρεμένος και υπηρετούσε στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά και την ημερα της ληστείας είχε ρεπό από την υπηρεσία του, τους ακολούθησε και τους κάλεσε να παραδοθούν. Τότε οι ληστές άνοιξαν πυρ εναντίον του και τον τραυμάτισαν σοβαρά στο στήθος με τέσσερις σφαίρες.

Ο αστυνομικός, διακομίσθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια χειρουργικής  επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.

Όπως έγινε γνωστό,  ο αστυνομικός είχε ως δεύτερη δουλειά την Τραπεζα, όπου εργαζόταν ως "σεκιουριτάς". 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις