Logo

Φορολογικοί έλεγχοι: Στο ''δόκανο'' κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις



 
 

elegxoi forologikoi 1-9-2014"Σαφάρι'' για την πάταξη της φοροδιαφυγής διενήργησε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις της Αττικής...

κατά το διάστημα από 24 έως και 31 Αυγούστου, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν πλήθος ελέγχων σε καταστήματα και κέντρα διασκέδασεις στις περιοχές της Βούλας και του Αλίμου, σε τέσσερα από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Ειδικότερα, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:

  • Σε κέντρο διασκέδασης στον Άλιμο Αττικής, από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκαν: α) μη έκδοση σε 14 περιπτώσεις των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 1.600 ευρώ και β) μη καταχώρηση ενός εργαζομένου στους πίνακες προσωπικού. Συνελήφθησαν στην περίπτωση αυτή, ένας 50χρονος ημεδαπός ως νόμιμος εκπρόσωπος και ομόρρυθμος εταίρος της εταιρίας και ένας 42χρονος ημεδαπός ως υπεύθυνος ταμείου της εταιρίας.
  • Σε ψητοπωλείο στη Βούλα, βρέθηκαν τρεις εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.
  • Σε ψητοπωλείο στη Βούλα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
  • Σε ψητοπωλείο στον Άλιμο, βρέθηκε ένας εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις