Logo

Ένταση με την "εισβολή" φοιτητών στην ορκωμοσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών



 
 

foithte2s 1-9-2014Η "εισβολή" φοιτητών, που φώναζαν το σύνθημα «Λοβέρδο και Φορτσάκη ακούστε το καλά, οι διαγραφές θα μείνουν και...

πάλι στα χαρτιά», στην ορκωμοσία του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρου Φορτσάκη, σημάδεψε την τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Οι φοιτητές επιχείρησαν να διακόψουν την ορκωμοσία διαμαρτυρόμενοι κατά της διαγραφής των «αιώνιων» συναδέλφων τους, καθώς και κατά  του μνημονίου.

Ανάλογη ένταση είχε σημειωθεί την περασμένη Πέμπτη σε εκδήλωση για τον απολογισμό της θητείας του απερχόμενου πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη και την υποδοχή του νέου πρύτανη, Θ. Φορτσάκη.

Οι συγκεντρωμένοι σε εκείνη την εκδήλωση  φώναζαν συνθήματα στην αίθουσα τελετών των Προπυλαίων, εμποδίζοντας τον κ. Φορτσάκη να μιλήσει.

Μετά την ορκωμοσία, που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκης, σε δηλώσεις του μίλησε για  σημάδια κατάρρευσης, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φορτσάκης είπε, ότι δεν επιθυμεί την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του πανεπιστημίου, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι «πρέπει να υπάρξει φύλαξη για να υπάρξει και τάξη».

Σε σύντομο διάλογο που είχε, εξάλλου, ο κ. Φορτσάκης με τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ του 4+2 ετών σπουδών προσθέτοντας ότι το 4+4 πρέπει να ισχύει μόνο για τους φοιτητές που εργάζονται αποδεδειγμένα, όπως ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις