Logo

Έχασε τα ασφαλιστικά κατά της Wikipedia για το «όνειδος» ο Θ. Κατσανέβας [έγγραφο]



 
 

katsanevas 1-9-2014Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος «Δραχμή», Θεόδωρος Κατσανέβας...

κατά της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia.

Με την αίτησή του, ο κ. Κατσανέβας ζητούσε τη διαγραφή του βιογραφικού λήμματος που τον αφορά, στο οποίο γίνεται αναφορά στην διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πεθερού του, που τον χαρακτήριζε «όνειδος» για την οικογένειά του.

Το δικαστήριο έκρινε μεταξύ άλλων ότι «η προσωπικότητα του αιτούντος δε χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας...», αλλά και ότι το περιεχόμενο του λήμματος δεν διαφοροποιείται από τα αναγραφόμενα της διαθήκης, «ούτε η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Κατσανέβας έχει καταθέσει και αγωγή κατά της Wikipedia, ζητώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ.

Στην αγωγή, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Ιανουάριο του 2016, μεταξύ άλλων, κατηγορεί τον συντάκτη του λήμματος Diu και τη Wikipedia ότι «διαστρέβλωσε με δόλο την αλήθεια προβαίνοντας σε κατάφωρα άδικες και κακόβουλες αναφορές στο πρόσωπό του παραποιώντας και αμαυρώνοντας με δόλο το βιογραφικό του σημείωμα».

Ολόκληρη η απόφαση εδώ. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις