Logo

Αθώοι οι πυροσβέστες για το θάνατο 71χρονης στο Ηράκλειο



 
 

pyrosvestes 19-9-2014Το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε αθώους το βράδυ της Πέμπτης τρεις πυροσβέστες...

 οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το θάνατο της 71χρονης Αικατερίνης Τσακίρη κατά την πυρκαγιά στο κτήριο της επιχείρησης του Δημήτρη Κασσαβέτη.

Προκειται για υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Κρήτη, τον Ιούλιο του 2010, όταν σημειώθηκε μία ισχυρή έκρηξη, την οποία ακολούθησε πυρκαγιά, σε επιχείρηση στο ισόγειο πολυκατοικίας.

Αποτέλεσμα της έκρηξης και της φωτιας που αποκολούθησε ήταν να βρουν φρικτό θάνατο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κασσαβετης και μια 71χρονη ένοικος στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. 

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, αθώωσε  τους δύο αρχιπυραρχους και τον υποπυραγό, οι οποίοι υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι είναι βέβαιοι για την κρίση τους ότι βρήκαν την 71χρονη νεκρή. 

Αντίθετα, οι γιοι της 71χρονης, που έχουν προσφύγει και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου με αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ισχυρίστηκαν ότι οι πυροσβέστες είδαν τη μητέρα τους, ενώ ήταν ζωντανή, από την μπαλκονόπορτα και θεωρώντας την νεκρή δεν την πλησίασαν. 

Σύμφωνα με το cretalive, ο Κώστας Αραβιάκης που τότε ήταν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Ηρακλείου, καταθέτοντας στο δικαστήριο ανέφερε πως θεωρεί "δεδομένο ότι οι πυροσβέστες  βρήκαν τη γυναίκα νεκρή".

Χαρακτηριστικά, ο μάρτυρας είπε: "Πιστεύω ακράδαντα ότι έβγαλαν τα γάντια τους και εξέτασαν αν έχει ίχνη ζωτικής λειτουργίας".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις