Logo

Στον ανακριτή το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα



 
 

griveas 22-9-2014Ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη, που ερευνά την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οδηγείται τη Δευτέρα το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα...

προκειμένου να απολογηθεί.

Το ζευγάρι, που εκδόθηκε από τη Βρετανία στην Ελλάδα, την περασμένη Τετάρτη, αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για δάνεια 17 εκ. ευρώ που έλαβε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το 2009, επί προεδρίας Άγγελου Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους, Γ. Καψή, και οι δύο θα αρνηθούν τις κατηγορίες και θα αποδείξουν ότι τα δάνεια δεν κατέληξαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά χρησιμοποιήθηκαν από τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών, για την οποία και ελήφθησαν.

Το κατηγορητήριο σε βάρος τους στηρίζεται στο πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, σύμφωνα με το οποίο, τα δάνεια χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρίας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.

Επιπλέον, όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα, ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α., διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα


Τελευταίες Ειδήσεις