Logo

Ανήλικος έκλεψε 10 τόνους λεμόνια από αγροκτήματα στην Κορινθία



 
 

kloph lemonia alvanos 22-9-2014Εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπής λεμονιών από αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και...

Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη το Σάββατο σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, ένας ανήλικος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ όπως επιπλέον προέκυψε διέμενε παράνομα στη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη και ο 49χρονος πατέρας του ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο ανήλικος, το πρωί του Σαββάτου, στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας, αρχικά αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού 250 κιλά λεμόνια και στη συνέχεια τα φόρτωσε σε όχημα.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εντόπισαν τον ανήλικο το απόγευμα της ιδίας ημέρας και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της  έρευνας προέκυψε, ότι ο ανήλικος, από τα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψη του, είχε διαπράξει ακόμη 16 κλοπές σε αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, όπου αφαίρεσε συνολικά πάνω από 10 τόνους λεμονιών, η αξία του οποίου ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του.

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο ανήλικος, την ανωτέρω ποσότητα αγροτικού προϊόντος, την διέθετε έναντι χρηματικού ποσού σε δύο ημεδαπούς.

Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις