Logo

Αίσιο τέλος για τους δύο αγνοούμενους στο Ποσείδι Χαλκιδικής



 
 

diaswsh agnooumenoi 23-9-2014Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο αγνοούμενων που αναζητούνταν σε θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι Χαλκιδική...

Ειδικότερα, στις 18:26 το απόγευμα της Τρίτης ελικόπτερο super puma εντόπισε και περισυνέλεξε σώους τους αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ποσειδίου, στο Θερμαϊκό κόλπο, 4 ναυτικά μίλια από την ακτή, και τους μετέφερε με ασφάλεια στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας, που έκανε kitesurf (ιστιοσανίδα με αλεξίπτωτο), παρασύρθηκε από τους ισχυρούς άνεμους και ο άλλος έσπευσε με τζετ σκι να τον βοηθήσει, όμως έπαθε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και αυτό στα ανοιχτά.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας ενημερώθηκε στις 15:45 το μεσημέρι της Τρίτης από αλλοδαπό που είπε πως είδε τον χειριστή του kitesurf να παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους, εντάσεως 7 Μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο ανδρών, εκτός από το super puma, συμμετείχαν δύο παραπλέοντα αλιευτικά, ενώ ενημερώθηκε και ένα δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις