Logo

Θεσσαλονίκη: Από τα ισόβια... «στα μαλακά» για τα 293 κιλά κοκαΐνης



 
 

kokaini 30-9-2014Σε χαμηλές ποινές κάθειρξης μετατράπηκαν τα ισόβια των καταδικασθέντων για το φορτίο 293 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί, τον Μάιο του 2011...

στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έριξε «στα μαλακά» τους τρεις Αργεντινούς, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, καταδικάζοντάς τους σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν και δύο Αλβανοί, στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, για σύσταση συμμορίας και ηθική αυτουργία στην απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος ελληνικής καταγωγής καταδικάστηκε ως τοξικομανής σε φυλάκιση 6,5 ετών, ενώ δύο Έλληνες που κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν.

Πρωτοδίκως, οι τρεις Αργεντινοί είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 10 ετών και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι σε ποινές κάθειρξης 14 έως 22 ετών. Όλοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με τα ναρκωτικά.

Η κοκαΐνη, αξίας περίπου 12 εκ. ευρώ, είχε ξεκινήσει από την Παραγουάη, κρυμμένη σε φορτίο ξυλείας δαπέδου, με προορισμό την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το φορτίο κατασχέθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν το Τμήμα Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) - Γραφείο Αθηνών της Αμερικανικής Πρεσβείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-9-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ισόβια κάθειρξη για 300 κιλά κοκαΐνης

Κοκαΐνη 300 κιλών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Τελευταίες Ειδήσεις