Logo

''Μαύρη εργασία'' σε βιοτεχνία ρούχων στα Κάτω Πατήσια [φωτο]



 
 

maurh ergasia 1-10-2014Επιχείρηση κατασκευής έτοιμων ενδυμάτων στα Κάτω Πατήσια όπου απασχολούνταν χωρίς ασφάλιση αλλοδαποί, καθώς και...

αλλοδαποί που στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα, εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), διενήργησε την Τρίτη έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ιδιοκτησίας 39χρονου Γάλλου.

Κατά τον έλεγχο, συνελήφθη ένας 36χρονος Σύρος, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, καθώς απασχολούσε 26 άτομα, έναν Έλληνα και 25 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 18 εργάζονταν χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας και ασφάλιση και τέσσερις στερούνταν άδειας παραμονής στην Ελλάδα.

Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν και κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης προς τις χώρες καταγωγής τους.

Επιπλέον, από το κλιμάκιο του Σ.ΕΠ.Ε. επιβλήθηκε σε βάρος του ανωτέρω ιδιοκτήτη συνολικό πρόστιμο ύψους 189.000 ευρώ.

Σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκε την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο ανωτέρω ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος της επιχείρησης συνεχίζεται.

maurh2 ergasia 1-10-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maurh3 ergasia 1-10-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις