Logo

Ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου



 
 

papakon 18-10-2014Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου του Ανώτατου Δικαστηρίου εμφανίστηκαν, υπό άκρα μυστικότητα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και...

τα τρία συγγενικά του πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι κατηγορούμενοι είχαν υποβάλλει αίτημα αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη, το οποίο έγινε δεκτό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου, Βασίλης Πλιώτας, έχει προτείνει την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδικήματα σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά μαζί με τον υπουργό να παραπεμφθούν σε δίκη και τα εξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης, καθώς από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «εξαφανίστηκαν» 1,222 εκατ. δολάρια και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι επανέλαβαν τους ισχυρισμούς τους, χωρίς να προσθέσουν νέα στοιχεία. Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τη δίωξή του και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε, επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία ότι αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να απαλειφθούν από αυτή τα ονόματα των συγγενών του, υποστήριξε ότι η λίστα πράγματι αλλοιώθηκε, αλλά όχι από τον ίδιο.

Οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν, επίσης, τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη, τόνισαν ότι η υπόθεση της λίστας αφορά τρίτους και όχι εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν καμία ανάμειξη ή σύνδεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου


Τελευταίες Ειδήσεις