Logo

Δικάζονται δύο χρυσαυγίτες για την επίθεση σε αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά



 
 

xrysavgites 20-10-2014Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής δικάζονται τη Δευτέρα για την επίθεση κατά μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, στη διάρκεια...

πορείας στον Πειραιά.

Στο εδώλιο κάθονται δύο μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, οι Ν.Α. και Ν.Σ., οποίοι κατηορούνται για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού.

Ο Ν.Α. είναι ήδη προφυλακισμένος, ως ένας από τους κατηγορούμενους για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, στην κύρια δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την δράστη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο Ν.Α. φέρεται να λέει σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία ότι στρατολόγησε τον Γ. Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της Νίκαιας με βάπτισμα του πυρός μια συντονισμένη επίθεση Χρυσαυγιτών σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια. Ακόμα, κατηγορείται για εκβιάσεις καταστηματαρχών σε Πειραιά και Αθήνα.

Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, συγκεντρώθηκαν μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά και του «ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή», οι οποίοι φώναξαν συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά ο Φασισμός - Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλίας Πειραιά, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επίθεση του 2012 έγινε από τέσσερα άτομα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, εκ των οποίων τα δύο ταυτοποιήθηκαν, έπειτα από ενέργειες των θυμάτων τα οποία κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους, ώστε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις