Logo

Πέθανε ο Σπύρος Ζαγοραίος [βίντεο+φωτο]



 
 

zagoraios1a 21-10-2014Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει από το Γ΄ Νεκροταφείο η κηδεία του ερμηνευτή, στιχουργού και συνθέτη, Σπύρου Ζαγοραίου, ο...

οποίος πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών.

Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928 και σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή της Αττικής.

Παρά το ατύχημα, εισήλθε δυναμικά στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού και ξεχώρισε με τη φωνή του. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 από την Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα του λαϊκού τραγουδιού.

zagoraios2 21-10-2014

Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες, ενώ έως και τα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω Αττικής όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο "Εντελαμαγκέν".

zagoraios3 21-10-2014

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν ανήμπορος 

Ο Σπύρος Ζαγοραίος μετά τον θάνατο του γιου του, πέρασε πολύ άσχημα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν ανήμπορος και η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

zagoraios4 21-10-2014

«Περνούν τα χρόνια και ο Σπύρος Ζαγοραίος, δεν μπορεί να σηκωθεί πια. Με τη βοήθεια μιας κοπέλας τον σηκώνουμε λιγάκι με μεγάλη προσοχή. Βέβαια, λαχταρεί η ψυχή του να κατέβει στο μαγαζί και στον δρόμο. Όμως, έχει αρκεστεί να διαβάζει την εφημερίδα του και να σχολιάζει την κατάσταση και πώς άλλαξαν τα πράγματα, και να παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση», έλεγαν άτομα του στενού του περιβάλλοντος.

zagoraios5 21-10-2014

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η σύζυγος του Σπύρου Ζαγοραίου είχε δηλώσει σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε: «Τα έσοδά μας είναι η σύνταξή μας. Ανέρχεται στο ποσό των 700 ευρώ μηνιαίως και 600 που εισπράττουμε από το ενοίκιο του μαγαζιού. Από αυτά τα 700 πηγαίνουν κάθε μήνα για τον μισθό της κοπέλας που φροντίζει τον Σπύρο Ζαγοραίο κι εμείς καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και να καλύψουμε τις ανάγκες μας και τις υποχρεώσεις μας με 600 ευρώ».

zagoraios6 21-10-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις