Logo

Ερυθρός Σταυρός: Ο Έμπολα μπορεί να περιοριστεί το πολύ σε έξι μήνες



 
 

ebola 22-10-2014O γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου, Ελχάντζ Ας Σαι, έκανε την...

πρόβλεψη, ότι ο  θανατηφόρος ιός Έμπολα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 4.500 ανθρώπους, ενδέχεται να περιοριστεί τους ερχόμενους τέσσερις με έξι μήνες αν πραγματοποιηθούν οι σωστές ενέργειες ώστε να σταματήσει η εξάπλωσή του.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι με απομόνωση και νοσηλεία όσων έχουν προσβληθεί από Έμπολα, αλλά και με σωστές ταφικές τελετουργίες όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό, το χρονικό πλαίσιο των έξι μηνών είναι εφικτό.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «παράλογο» το ταξιδιωτικό εμπάργκο, τονίζοντας ότι με το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση πτήσεων δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

«Ο Έμπολα προκαλεί φόβο και υπερβολικό πανικό που κάποιες φορές οδηγούν σε πολύ παράλογες συμπεριφορές και μέτρα όπως το κλείσιμο των συνόρων, η ματαίωση πτήσεων, η απομόνωση χωρών».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Σάι σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο, όπου η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου πραγματοποιεί συνέδριο για την κρίση Έμπολα.

«Δεν είναι λύσεις αυτές. Η μόνη λύση είναι να προσπαθήσουμε μαζί ώστε να περιορίσουμε αυτού του είδους τους ιούς και την επιδημία στην εστία του, εκεί όπου ξεκίνησε»,  κατέληξε ο Σάι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις