Logo

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη και προκλητική» η καταδίκη της Σοφίας Καλαντίδου



 
 

kalantidou 23-10-2014Σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος...

της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2010 έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης στη συμπρωτεύουσα. 

Το ΚΚΕ χαρακτήρισε «απαράδεκτη και προκλητική» δικαστική απόφαση αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωσή του τα εξής: 

«Σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν. Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα «νόμος και τάξη», κατά πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών επιταγών.

Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, έτσι ώστε να μην οργανώνονται, να μη διεκδικούν, να σκύβουν το κεφάλι, ακόμη κι όταν συνάδελφος τους απολύεται άδικα. Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί σε σωρεία αντιδραστικών άλλων αποφάσεων της δικαιοσύνης, που υπηρετούν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, αυτά της μεγαλοεργοδοσίας και στοχεύουν ενάντια στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που με αυταπάρνηση προσπαθούν να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και συνολικά του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δε θα τους περάσει. Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, με αιχμή την ανεργία, μαζί με εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών – σπουδαστών. Για να ακουστεί η δική μας φωνή! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας»!

Επίσης, η Ενωση εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης σε δική της ανακοίνωση καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση επισημαίνοντας: «Η διοίκηση της Ένωσης καταγγέλλει την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου όπου καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με 3ετη αναστολή την πρόεδρο Σοφία Καλαντίδου.

Το δικαστήριο έγινε μετά από μήνυση του Αρβανιτίδη για κινητοποίηση που έγινε το Φεβρουάριο του 2010. Κινητοποίηση που είχε οργανώσει το σωματείο για απολύσεις που είχαν γίνει. 

Με την απόφαση αυτή η δικαιοσύνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο τυφλή και αταξική είναι. Καταδίκασε την πρόεδρο του σωματείου την ίδια στιγμή που ακόμα καθυστερεί με διάφορες προφάσεις την εκδίκαση των μηνύσεων που έχει κάνει το σωματείο για την επιχείρηση Αρβανιτίδης με αποκορύφωμα την παρακολούθηση γενικής συνέλευσης στο εργατικό κέντρο με κάμερα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις