Logo

Ελληνοαλβανική ''συνεργασία'' σε ζωοκλοπές στην Ακαρνανία [φωτο]



 
 

zwoklopes 24-10-2014Εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές αρχές εξαμελής σπείρα που διέπραττε ζωοκλοπές στην περιοχή της Ακαρνανίας...

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο Παναιτώλιο Αγρινίου, ένας 39χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος Αλβανός σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ζωοκλοπής κατ' εξακολούθηση, διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοκατοχής, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, της ζωοκλοπής κατ΄εξακολούθηση και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37,25,23 και 23 ετών, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες των αστυνομικών για ζωοκλοπές που είχαν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ενήργησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 39χρονου, όπου εργαζόταν ο 23χρονος συλληφθείς, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 148 αμνοερίφια που είχαν κλαπεί
  • δύο κυνηγετικά όπλα που κατείχαν παράνομα,
  • 722 γραμμάρια λαθραίου καπνού,
  • τέσσερα ηλεκτρικά εργαλεία,
  • ένα αλυσοπρίονο και
  • 15 σάκοι με λίπασμα

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε, ότι οι έξι δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις 17-8-2013 μέχρι και 18-10-2014, δεκαεπτά ζωοκλοπές και δύο κλοπές σε ποιμνιοστάσια και οικίες της περιοχής, με έντεκα παθόντες.

Η σπείρα, δρώντας με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, διέπραττε ζωοκλοπές και στη συνέχεια μετέφερε τα αμνοερίφια στο ποιμνιοστάσιο του 39χρονου προκειμένου να τα αποκρύπτει.

Επιπλέον, ο 39χρονος απασχολούσε παράνομα τον 23χρονο Αλβανό, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα 148 αμνοερίφια που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και τα εργαλεία, το αλυσοπρίονο και τα λιπάσματα, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

zwoklopes2 24-10-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zwoklopes3 24-10-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις