Logo

Εργαζόμενοι αντιμέτωποι με τη βία των ΜΑΤ στο «Φούρνο του Λάμπρου» [βίντεο]



 
 

fournos lamprou 24-10-2014Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, όταν εργαζόμενοι στο κατάστημα ο...

«Φούρνος του Λάμπρου», που συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. 

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι εδώ και μήνες διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους στο εν λόγω κατάστημα χωρίς να βρίσκουν πουθενά το δίκιο τους.

Όπως καταγγέλλουν, η ιδιοκτησία του καταστήματος δεν κολλάει πλήρη ένσημα, δεν καταβάλει κανονικά τα δώρα και απασχολεί εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση.

Την Πέμπτη το βράδυ, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία και ακριβώς έξω από το κατάστημα επενέβησαν τα ΜΑΤ για να τους διαλύσουν, με αποτέλεσμα να προκληθούν  μικροεπεισόδια.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το θέμα του συγκεκριμένου φούρνου έχει φθάσει και στη Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρεται: 

«Στην διάρκεια των κινητοποιήσεων η αστυνομία ανέλαβε για άλλη μια φορά τον ρόλο ιδιωτικού security για να υποστηρίξει μια ιδιωτική επιχείρηση ενώ μετά το πέρας της συγκέντρωσης και ενώ οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, η αστυνομία προχώρησε και σε αναίτιες προσαγωγές με την υπόδειξη της εργοδοσίας της επιχείρησης». «Η διάθεση δυνάμεων της Αστυνομίας για την φύλαξη ιδιωτικής επιχείρησης δημιουργεί ερωτηματικά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις