Logo

Το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε πρόστιμο 7 εκ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία Unilever



 
 

Unilever 30-10-2014Ακυρώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το πρόστιμο 7 εκ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία Unilever, για παραβίαση...

των κανόνων ανταγωνισμού.

Το πρόστιμο είχε επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ' αριθμ. 441/V/2009 απόφασή της, για ενέργειες της εταιρείας το διάστημα 2000-2002, κατά το οποίο, σύμφωνα με την Επιτροπή, είχε συνάψει συμφωνίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ και με παράνομες ρήτρες απαγόρευαν το παράλληλο εμπόριο στο χώρο των απορρυπαντικών.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανέφερε, μεταξύ των άλλων, στην απόφασή της, ότι η απαγόρευση των παράλληλων εισαγωγών εντάσσεται στις λεγόμενες per se παραβάσεις του κοινοτικού δικαίου του ανταγωνισμού και θεωρείται - μαζί με τα καρτέλ - η πιο επαχθής αντιανταγωνιστική πρακτική από πλευράς κοινοτικού δικαίου.

Ακόμη, ανέφερε η Επιτροπή ότι επειδή η πρακτική της απαγόρευσης των παράλληλων εισαγωγών θεωρείται ότι εδραιώνει ουσιαστικά μία γεωγραφική κατανομή της κοινοτικής αγοράς, αντιμετωπίζεται αυστηρά τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την κοινοτική νομολογία.

Η Unilever, η οποία έχει ετήσιο τζίρο περί τα 50 δισ. ευρώ, προσέφυγε στην Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση του προστίμου.

Το Διοικητικό Εφετείο, με την υπ΄ αριθμ. 3807/2014 απόφαση του, ακύρωσε το πρόστιμο, κρίνοντας ότι η επίμαχη εταιρεία δεν εφάρμοσε τις παράνομες ρήτρες σε όλες τις συμβάσεις και έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις