Logo

Φρικτό τροχαίο στην Τουρκία - Δεκάδες νεκρές εργάτριες γης [φωτο]



 
 

turkey2 31-10-2014Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Τουρκία όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε υπεράριθμους εργάτες - γυναίκες...

και άνδρες - γης ανετράπη λόγω προβλήματος στα φρένα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη νότια Τουρκία και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 29.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan, που επικαλείται αξιωματούχους, το δυστύχημα προκλήθηκε, όταν σημειώθηκε βλάβη στα φρένα του οχήματος.

Το λεωφορείο αν και είχε θέσεις μόνο για 27 άτομα μετέφερε σε αγρόκτημα με μηλιές  συνολικά 46 γεωργικούς εργάτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η έντονη δημόσια αντιπαράθεση για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για τους Τούρκους εργαζόμενους, που αναζωπυρώθηκε μετά την πλημμύρα που έχει παγιδεύσει 18 ανθρακωρύχους σε ορυχείο στην πόλη Ερμενέκ της νότιας Τουρκίας.

Οι 18 εργαζόμενοι παραμένουν παγιδευμένοι σε στοά, ενώ εξαντλούνται πλέον και οι τελευταίες ελπίδες που είχαν να βγουν ζωντανοί από το ορυχείο.

Όπως επισημαίνουν Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η γειτονική μας χώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη θνησιμότητα στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).

turkey1 31-10-2014

Παράλληλα, περίπου 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2014 από directNEWS.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31/10/14 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις