Logo

Θεσσαλονίκη: Αθώωση δημοτικού συμβούλου για έλεγχο σε καφέ - μπαρ



 
 

apofash 1-11-2014Με την καταδίκη ενός πρώην αστυνομικού και του γιου του και την αθώωση του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Λευτέρη Κοσέογλου...

καθώς και τριών ελεγκτών υπαλλήλων του δήμου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η εκδίκαση υπόθεσης που αφορά τον επεισοδιακό έλεγχο για παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε καφέ - μπαρ της πλατείας Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους για απείθεια τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον πατέρα του, συνταξιούχο αστυνομικό επιβάλλοντας στον κάθε ένα ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώους τρεις ελεγκτές του δήμου Θεσσαλονίκης, που αντιμετώπιζαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα δημόσιας τάξης, Λευτ. Κιοσέογλου, ο οποίος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Στον πατέρα του ιδιοκτήτη επιβλήθηκε επιπλέον ποινή 10 ημερών, καθώς κρίθηκε ένοχος και για το αδίκημα της εξύβρισης. 

Τη δίκη παρακολούθησε  και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε ότι το θέμα της παράνομης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, την αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος των καταστηματαρχών που παρανομούν.

Ο έλεγχος στο επίμαχο καφέ - μπαρ της πλατείας Αριστοτέλους ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όμως ο προσωρινά υπεύθυνος 48χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πατέρας του ιδιοκτήτη, αρνήθηκε να παραδώσει στους ελεγκτές απόδειξη της ταμειακής, προκειμένου να βεβαιωθεί πρόστιμο, κάτι που έπραξε όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί τους οποίους είχε καλέσει.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός κατήγγειλε, ότι οι υπάλληλοι μεροληπτούν σε βάρος της επιχείρησης του γιου του και ότι του βεβαίωσαν παράβαση που αφορούσε το διπλανό κατάστημα, το οποίο -κατά τον ίδιο- παραμένει στο «απυρόβλητο».

Μετά τον επεισοδιακό έλεγχο υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις, με αποτέλεσμα ελεγκτές και ελεγχόμενοι να καθίσουν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίικης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η  συνήγορος της πλευράς του δήμου  προσκόμισε ογκώδη φάκελο με πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί κατά καιρούς στο κατάστημα που γειτνιάζει με το επίμαχο.

Κατά τις απολογία του, ο δημοτικός σύμβουλος έκανε λόγο για «εκφοβισμό» σε βάρος του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος προσπαθεί να βάλει τάξη στην πόλη.

Οι τρεις ελεγκτές απολογούμενοι περιέγραψαν στο δικαστήριο το περιστατικό και κατέληξαν: «Τη δουλειά μας πήγαμε να κάνουμε και βρεθήκαμε στα κρατητήρια». 

Σημειώνεται, ότι στο πλευρό του δημοτικού συμβούλου και των υπαλλήλων, βρέθηκαν εκτός από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, όπως επίσης επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι.

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2014 από directNEWS.gr

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31/10/14 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις