Logo

Λάρισα: Αθωώθηκαν μέλη του κινήματος κατά των διοδίων



 
 

diodia 1-11-2014Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αθώωσε τα μέλη του κινήματος κατά των διοδίων από το αδίκημα της διέγερσης, κάνοντας...

δεκτή σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Η δίκη διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη με το δικαστήριο να καταλήγει σε απαλλακτική κρίση, αποδεχόμενο ότι δεν διαπράχθηκε το αδίκημα της διέγερσης, καθώς οι 20 πολίτες από το Βόλο και τη Λάρισα, που κάθισαν στο εδώλιο, δεν παρότρυναν τους οδηγούς να μην πληρώσουν διόδια αλλά τους μοίραζαν φυλλάδια.

Επιπλέον, το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης, που υποστήριξε ότι όταν έγιναν οι κινητοποιήσεις δεν ίσχυε η διάταξη που παραπέμπει στα δικαστήρια όσους δεν πληρώνουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η δίκη διαχωρίστηκε για έναν εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος ζήτησε αναβολή και ορίστηκε για αυτόν νέα δικάσιμος για το Σεπτέμβριο του 2015 .

Το κίνημα κατά των διοδίων, επειδή επίκειται η εκδίκαση άλλων δύο υποθέσεων μέσα στο Νοέμβρη (24 και 26/11/2014) καθώς και άλλων μέσα στο 2015, υπέβαλε υπόμνημα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, ζητώντας να τεθούν όλες οι υπόλοιπες δικογραφίες στο αρχείο.

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2014 από directNEWS.gr

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 01/11/14 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις