Logo

ΜΑΤ και ένταση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών [βίντεο+φωτο]



 
 

prytaneis3a 1-11-2014Τεταμένο ήταν το κλίμα έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών γύρω από το οποίο βρίσκονται άνδρες των ΜΑΤ που εμποδίζουν την...

είσοδο σε φοιτητές και διοικητικούς, καθώς συνεδρίασε το Σάββατο η Σύγκλητος.

Οι φοιτητές ζήτησαν να μπουν και να είναι παρόντες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ωστόσο, ο Πρύτανης, Θ. Φορτσάκης, φαίνεται ότι συνεχίζει να αρνείται το διάλογο. 

Έτσι, οι φοιτητές είδαν την "πόρτα" της Συγκλήτου, καθώς η πρόσβαση στην Πρυτανεία έγινε με λίστα εισόδου!

Τα ΜΑΤ αρνούνται την είσοδο και στους διοικητικούς υπαλλήλους. Μάλιστα, δεν άφησαν ούτε την επρόσωπο των εργαζομένων, Αθηνά Αλεξανδρή,  να επιστρέψει στο ΕΚΠΑ (είχε βγει να πάει στο περίπτερο και έχει αφήσει μέσα τα πράγματά της).

Το left. gr αναφέρει, ότι η Σύγκλητος συνεδριάσε και ολογκλήρωσε τις εργασίες της γύρω στις 11:00 του Σαββάτου χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών. Ωστόσο, υπήρχε ικανός αριθμός μελών του οργάνου, δηλαδή η απαιτούμενη πλειοψηφία, για να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν. 

Οι φοιτητές που βρίσκονταν έξω από την Πρυτανεία φώναζαν συνθήματα κατά του αυταρχισμού του Πρύτανη και της αστυνομοκρατίας. 

Μήνυση κατά του Πρύτανη

Στο μεταξύ, η Αθηνά Αλεξανδρή, εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο, δήλωσε ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ. Αλεξανδρή είπε ότι θα καταθέσει μήνυση γιατί της απαγορεύτηκε η είσοδος στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ και παρακρατήθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, τόνισε ότι η συμμετοχή στη συνεδρίαση της Συγκλήτου επιτρέπεται μόνο στα μέλη και κάλεσε τους φοιτητές να αποχωρήσουν. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων, Ζαχαρίας Τριγάζης, έκανε λόγο για αυταρχική και αντιδημοκρατική λογική των πρυτανικών αρχών, η οποία υπηρετεί το σχέδιο της κυβέρνησης για διάλυση του Πανεπιστημίου και μετάλλαξή του σε κάτι διαφορετικό από το δημοκρατικό Πανεπιστήμιο της γνώσης, της κριτικής σκέψης και της αμφισβήτησης.

Η φοιτήτρια, Βασιλική Αθανασοπούλου, μιλώντας εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών της Νομικής είπε ότι η εικόνα με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτήριο  και τους φοιτητικούς συλλόγους να βρίσκονται απέξω είναι ενδεικτική.

 

prytaneia1a 1-11-2014

 prytaneia2a 1-11-2014

prytaneia4a 1-11-2014

prytaneia5a 1-11-2014


Συνεδριάζει η Σύγκλητος από Enikos_gr

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2014 από directNEWS.gr

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 01/11/14 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις