Logo

''Μάχη'' ψυχιάτρων στη δίκη για τη δολοφονία της επιχειρηματία Ναταλίας Βουτσινά [φωτο]



 
 

dikasthria aigiou 1-11-2014Μια «μάχη» διαφορετικών απόψεων από επιστήμονες που καταθέτουν για την ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου δίνεται...

ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας της Ναταλίας Βουτσινά.

Η 43χρονη επιχειρηματίας είχε βρει τραγικό το Νοέμβριο του 2013, παραμονή του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα από το μαχαίρι του 33χρονου Αλβανού, Εντ. Τζάνκα, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Μ.Ο.Δ. του Αιγίου με τις καταθέσεις των ψυχιάτρων που έχουν εξετάσει τον κατηγορούμενο.

Η υπεράσπιση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις γνωματεύσεις των ψυχιάτρων, καθώς επιχειρεί να πείσει το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος την ημέρα του φόνου ενήργησε υπό το καθεστώς ψυχικής διαταραχής. 

Στο βήμα του μάρτυρα, ειδικότερα, ανέβηκε ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννης Νέστορος ο οποίος συνάντησε και εξέτασε  τον κατηγορούμενο με εντολή του δικαστηρίου.

voutsina1 1-11-2014

Ο εν λόγω καθηγητής ψυχιατρικής υποστήριξε ότι ο αλλοδαπός πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και δεν είχε επίγνωση των πράξεών του το μοιραίο πρωινό.

voutsina dolofonos 1-11-2014

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ψυχίατρος των φυλακών, όπου είναι έγκλειστος ο κατηγορούμενος, ο οποίος συντάχθηκε με την άποψη του κ Νέστορος.

voutsina2 1-11-2014

Αντίθετα, ο ψυχιάτρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, εξέφρασε τη γνώμη ότι ο δράστης πάσχει από διαταραχή, η οποία, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να έχει επίγνωση του άδικου της πράξεώς του όταν τέλεσε τη δολοφονία.  

Την Παρασκευή κατέθεσε στο δικαστήριο και ο σύντροφος και πατέρας της κόρης του θύματος, Ανδρέας Κ. Βρης, ο οποίος αναφέρθηκε την ποιότητα του χαρακτήρα της Ναταλίας Βουτσινά.

Η δίκη, όπως αναφέρει το patrastimes, διεκόπη για τις 24 Νοεμβρίου 2014 οπότε και αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συγγενείς της άτυχης 43χρονης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις