Logo

Ομολόγησαν οι απαγωγείς της 27χρονης - Αναζητείται τρίτος συνεργός [βίντεο+φωτο]



 
 

apagogi1 16-11-2014Δύο Έλληνες συνελήφθησαν και ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς του ιδιοκτήτη...

του Αστέρα Τρίπολης, ενώ αναζητείται ένας Αλβανός συνεργός τους.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, σιδηρουργό στο επάγγελμα, γνωστό του πατέρα του θύματος, ο οποίος συνελήφθη στην Νέα Ιωνία, περίπου στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής και έναν ομογενή με καταγωγή από το Καζακστάν, που διατηρεί μπαρ στο Μενίδι και συνελήφθη λίγο αργότερα.

Το DNA του σιδηρουργού φέρεται ότι ταυτοποιήθηκε με τα δείγματα γενετικού υλικού που εντόπισε η αστυνομία στα ρούχα της κοπέλας και στο σημείωμα που έστειλαν οι απαγωγείς στους γονείς της.

Παράλληλα, εντοπίστηκε το κρυσφήγετο όπου κρατούσαν την 27χρονη, στην περιοχή της Λούτσας. Το σπίτι ανήκει στην πεθερά του σιδηρουργού και μέσα σε αυτό βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των λύτρων (80.000 ευρώ) που καταβλήθηκαν για την απελευθέρωση της κοπέλας, καθώς και ένα πιστόλι.

Ακόμα, η αστυνομία εντόπισε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρεις άνδρες για την απαγωγή της 27χρονης.

Ο διοικητής ασφάλειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, δήλωσε τα εξής: «Και οι δύο ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην αρπαγή της φοιτήτριας. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι ηγετικό ρόλο σε αυτήν είχε ο πρώτος δράστης και προσδιόρισαν ως το χρόνο της σκέψης και συναπόφασης για τη δράση τους τουλάχιστον προ εξαμήνου. Ανέφεραν ότι συνεργός στην αρπαγή είναι ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 40 με 45 ετών, με μόνο μικρό όνομα Αλέκος, για τον οποίον δεν ήξεραν άλλα προσδιοριστικά στοιχεία και ο οποίος αναζητείται. Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν στην πράξη τους, λόγω των δεινών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

Τους πρόδωσε το τηλέφωνο

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Ασφάλειας στην Αττική, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου απαγωγέα.

Όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι τρεις συνεργοί σχεδίασαν και οργάνωσαν την απαγωγή της 27χρονης πριν από έξι μήνες.

Ωστόσο, παρά το λεπτομερές σχέδιο, ένα μοιραίο λάθος οδήγησε στον εντοπισμό τους. Οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα εταιρικό τηλέφωνο για την επικοινωνία με τους γονείς της 27χρονης, από το οποίο η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους.

Ειδικότερα, οι απαγωγείς χρησιμοποιούσαν δυο κινητά τηλέφωνα. Το ένα ήταν καρτοκινητό με ξένο ονοματεπώνυμο (τα λεγόμενα 'πακιστανικά'), αλλά το δεύτερο ήταν εταιρικό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο σιδηρουργός από εταιρεία στην οποία εργαζόταν παλαιότερα και η οποία έκλεισε.

Στη συνέχεια, ο απαγωγέας εργάστηκε σε μία μεταφορική εταιρεία, όμως συνέχισε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τηλέφωνο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, η πρόσφατη αρπαγή της 27χρονης ημεδαπής.

Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη απήχθη την 31 Οκτωβρίου, από την περιοχή της Κυψέλης και αφέθηκε ελεύθερη μετά από δέκα ημέρες και συγκεκριμένα την 9 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή, αφού προηγουμένως οι οικείοι της είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ, ως «λύτρα».

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σήμερα (16-11-2014), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 48 και 53 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην αρπαγή, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31-10-2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη ημεδαπή, έξω από την οικία της στην Κυψέλη.

Ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 02-11-2014, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07-11-2014, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Τα χρήματα αφέθηκαν βραδινές ώρες της 07-11-2014 σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 09-11-2014, κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εντοπίστηκε στη περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, εξοχική οικία, η οποία, όπως διακριβώθηκε, αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης.

Επιπλέον, από τη συνδυαστική και μεθοδική έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της αρπαγής ο 48χρονος και ο 53χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη χρονική αλληλουχία των πράξεων τους.

Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και λοιπές επιμέρους ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, για τη διευκόλυνση των εγκληματικών τους πράξεων και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.

Στην οικία του παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα (11) φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης – πραγματογνωμοσύνης ευρημάτων, από το συγκριτικό βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης.

Στον τεχνικό τομέα των ερευνών υπήρξε συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης & Ανάλυσης Πληροφοριών και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα (16-11-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Συγχαρητήρια από Κικίλια

Με αφορμή την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία, δια της Ηγεσίας της και ειδικά στο πρόσωπο του Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για το χειρισμό και την άμεση εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης απαγωγής.

Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος απέδειξαν για πολλοστή φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, επιβεβαίωσαν την πίστη στον όρκο και στο καθήκον τους να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη.

Να ευχαριστήσω τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για τη σοβαρή και ώριμη στάση, που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της ομηρίας της 27χρονης κοπέλας.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω πως η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, κάτι που – ειδικά στην σημερινή εποχή – αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας μας και ευημερίας του λαού μας».

 

apagogi2 16-11-2014

apagogi3 16-11-2014

apagogi4 16-11-2014

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Δύο προσαγωγές για την απαγωγή της 27χρονης - Εντοπίστηκε το κρησφύγετο που την κρατούσαν

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις