Logo

Ρόδος: Φυλάκιση 7μηνών για λαθροθηρία - Κατασχέθηκαν 12.814 ξόβεργες και τα 129 πουλιά [φωτο]



 
 

rodos3 lathrothhria 23-11-2014Συνολική ποινή φυλάκισης 7μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, σε 52χρονο που συνελήφθη...

κατά «εξόρμηση» του Δασαρχείου να κατέχει στο σπίτι του στ' Ασγούρου, 123 οδικά πουλιά και 12.814 ξόβεργες!

Ο 52χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προσήχθη τα Σάββατο ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελέως, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για κατοχή των ξόβεργων και παράνομη θήρα και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Η δίκη έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου ο 52χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, ότι δηλαδή έφτιαχνε τις ξόβεργες για λογαριασμό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέχρι που συνελήφθη, θεωρούσε πως τηρούσε το έθιμο και όχι ότι διέπραττε κάποιο αδίκημα και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου.

rodos2 lathrothhria 23-11-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελικά, όπως αναφέρει το rodiaki.gr, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών, την οποία αναστέλλει επί τριετία και χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, πως όλα ξεκίνησαν όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, δασικοί υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου μαζί με ιδιωτικούς φύλακες θήρας του Κ.Σ. Ρόδου και υπό την εποπτεία Εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποίησαν την Παρασκυεή έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, στη περιοχή Ασγούρου της Ρόδου.

rodos4 lathrothhria 23-11-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά από κάθε άποψη. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 85 Καρδερίνες Carduelis carduelis
  • 28 Λούγαρα Carduelis spinus
  • 10 Κοκκοθραύστες Coccothraustes coccothraustes
  • 1942 ξόβεργες έτοιμες
  • 10872 ξόβεργες χωρίς κόλλα

rodos lathrothhria 23-11-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα δεκάδες ωδικά πουλιά απελευθερώθηκαν με την κατάλληλη διαδικασία στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση λόγω πρόσφατης αιχμαλωσίας, ενώ όλες οι ξόβεργες κάηκαν από υπαλλήλους του Δασαρχείου μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις