Logo

Τροπολογία για τη δημοσίευση των φωτογραφιών επικίνδυνων κακοποιών



 
 

elas1 24-11-2014Τροπολογία, με την οποία διευρύνονται οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση δημοσίευσης φωτογραφιών διωκόμενων προσώπων, θα καταθέσει στη Βουλή...

ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή την περίπτωση του δράστη της επίθεσης στο Μικρολίμανο, το υπουργείο Δικαιοσύνης προτίθεται να επκτείνει τη λίστα των αδικημάτων για τα οποία θα μπορούν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ατόμων που έχουν διαπράξει «σκληρά» ή πολυπληθή ή αποτρόπαια εγκλήματα.

Σημειώνεται, ότι για το θέμα είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας, ζητώντας την τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων.

Ο κ. Κικίλιας σημείωνε στην επιστολή του, ότι είναι αδιανόητο το νομοθετικό πλαίσιο και η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων να διευκολύνει τον καταζητούμενο και να αποβαίνει σε βάρος, τόσο της αναζήτησης και της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας, όσο και της αξίωσης της Πολιτείας για ποινικό κολασμό των σοβαρών εγκλημάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-11-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ποιός είναι ο Αλβανός δράστης που ευθύνεται για το μακελειό στο Μικρολίμανο [φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις