Logo

Θεσσαλονίκη: Το ελαφρυντικό «έσπασε» τα ισόβια για 37χρονο συζυγοκτόνο



 
 

dikastikh aithousa 24-11-2014Η αναγνώριση ελαφρυντικού  από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο «έσπασε» την ποινή των ισοβίων που είχε επιβληθεί πρωτόδικα...

στον 37χρονο Αλβανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα την 34χρονη σύζυγό του.

Το φονικό είχε διαπραχθεί πριν τέσσερα χρόνια στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής μέσα στο σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 37χρονος μετά από ένα καυγά τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στην καρδιά την αλβανικής καταγωγής σύζυγό του. Η δολοφονία είχε γίνει μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας, τότε, 6 ετών και 4 ετών.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης εκδικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αναγνώρισε, κατά πλειοψηφία, στον συζυγοκτόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 20 ετών και 10 μηνών.

Κατά την προανάκριση ο 37χρονος είχε ομολογήσει το έγκλημα. Ωστόσο, τόσο κατά την πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Έδεσσας όσο και τώρα στο Εφετείο ανασκεύασε και αρνήθηκε την κατηγορία.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί που ανέλαβαν την ψυχολογική υποστήριξη των ανήλικων κοριτσιών κατέθεσαν ενόρκως ότι η μεγαλύτερη κόρη τού ζευγαριού διηγήθηκε αυθόρμητα τον καυγά μεταξύ των γονιών της και περιέγραψε τη σκηνή της δολοφονίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις