Logo

Παρίσταναν τους εφοριακούς και τους λογιστές και εξαπατούσαν ηλικιωμένους



 
 

apath hlikiwmenoi 25-11-2014Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών...

εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 33, 57, 22 και 29 ετών, για τα αδικήματα της «Σύστασης Συμμορίας» και «Απάτης».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις Έλληνες τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου του 2014, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα (συμμορία) με δομή και συγκεκριμένους ρόλους, τους οποίους ενάλλασσαν περιοδικά, προκειμένου να παραπλανούν τις Αρχές, έχοντας ως απώτερο σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές, εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την τακτοποίηση υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων, αποσπούσαν από αυτά, χρηματικά ποσά.

Οι τέσσερις απατεώνες προσπορίζονταν παράνομο περιουσιακό όφελος από χρηματικά ποσά, που είτε τους παρέδιδαν οι ηλικιωμένοι στις οικίες τους, είτε έπειτα από ανάληψη που πραγματοποιούσαν από τραπεζικό υποκατάστημα, στο οποίο, οι ίδιοι οι δράστες, τους μετέφεραν.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, σε έξι περιπτώσεις σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 22.400 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον 1.300 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις