Logo

Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στο ΣτΕ για την ακύρωση της επιστράτευσης εργαζομένων



 
 

genop dejh 25-11-2014Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τρεις εργαζόμενοι ζητώντας την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης...

που ελήφθη τον περασμένο Ιούλιο για επιστράτευση των εργαζομένων στην ΔΕΗ και στις θυγατρικές της εταιρείες (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) .

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι με βάση αυτή την απόφαση δεν είναι δυνατή ακόμη και σήμερα η συμμετοχή τους σε απεργία.

Στην προσφυγή, συγκεκριμένα, επισημαίνεται, ότι:

*η απόφαση της επιστράτευσης που φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού και του υπουργού Περιβάλλοντος ισχύει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να «παραβιάζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία».

*«Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται πλέον η επείγουσα ανάγκη της επιστράτευσης αυτή συνεχίζεται έως τώρα με συνέπεια να ισοδυναμεί με την λήψη μόνιμου μέτρου και όχι με την λήψη εξαιρετικού μέτρου λόγω δήθεν κινδύνου για την δημόσια υγεία».

Ακόμη οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι  αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή από κανέναν εργαζόμενο στην ΔΕΗ να απεργήσει, αλλά ούτε να συμμετάσχει σε απεργία που προκηρύσσεται από υπερκείμενη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, όπως είναι η ΓΣΣΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΓΕΝΟΠΠ-ΔΕΗ και οι τρεις εργαζόμενοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες σε διεθνείς συμβάσεις οι σχετικές αποφάσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2014 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις