Logo

Στο ΣτΕ εργαζομένοι και πολίτες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ



 
 

eyath 27-11-2014Την ανάκληση της μεταβίβασης της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και πολίτες της Θεσσαλονίκης, με προσφυγή τους...

στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η προσφυγή στρέφεται κατά της «σιωπηρής άρνησης» της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να απαντήσει εντός τριμήνου σε αίτημά τους, για ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών της ΕΥΑΘ προς στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το αίτημα είχε κατατεθεί στην Επιτροπή και στον υπουργό Οικονομικών ως πρόεδρό της και η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε την τελευταία μέρα της προθεσμίας. Οι προσφεύγοντες ζητούν να αναγνωριστεί και για την ΕΥΑΘ, ό,τι αποφάνθηκε η Ολομέλεια ΣτΕ την άνοιξη και για την περίπτωση της ΕΥΔΑΠ, ενώ γίνεται επίκληση και του δημοψηφίσματος δήμων της Θεσσαλονίκης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ την 18 Μαΐου.

Οι προσφεύγοντες αναφέρουν στην αίτησή τους: «Ζητούμε την ακύρωση της σιωπηρής άρνησης ανάκλησης της υπ΄ αριθμ. 206/25.4.2012 (ΦΕΚ 1363/Β΄/26.4.2012) αποφάσεως της ως άνω Επιτροπής, κατά το μέρος που δι΄ αυτής μεταβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ 12.348.000 μετοχές της εταιρίας «ΕΥΑΘ Α.Ε.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,017% επί του μετοχικού κεφαλαίου της ως άνω εταιρίας, καθώς και κάθε άλλης συναφούς μεταγενέστερης διοικητικής πράξης. Να υποχρεωθεί η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να ανακαλέσει την ανωτέρω απόφασή της».

Ανάμεσα στους υπογράφοντες την προσφυγή, ως πολίτες, είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, οι δημοτικοί συμβουλοι Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Ελεάννα Ιωαννίδου, καθώς επίσης πανεπιστημιακοί, μη του "SOSτε το Νερό", και αλλοι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-11-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Θεσσαλονίκη: Το 98,04% είπε «όχι» στην πώληση της ΕΥΑΘ

Απόφαση - βόμβα του ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ


Τελευταίες Ειδήσεις