Logo

"Καμπάνες" σε αθίγγανο και Αλβανό για ληστεία χρηματαποστολής στην Αρεόπολη



 
 

lhsteia xrhmatapostolh 27-11-2014Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μήνες έκαστος καταδικάσθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας αθίγγανος και ένας Αλβανός για...

ληστεία κατά συναυτουργία σε χρηματαποστολή της Εθνικής Τράπεζας, από το Γύθειο προς την Αρεόπολη.

Είχαν δικασθεί σε 12,5 χρόνια και την Τετάρτη κατάφεραν να μειώσουν την ποινή κατά 2 χρόνια ο καθένας.

Αμφότεροι, παρά την άρνησή τους μέχρι τέλος ότι έχουν σχέση με τη ληστεία, κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και πλαστογραφία.

Χρηματαποστολή με ταξί

Τα στελέχη του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας κατέθεσαν ότι στις 18 Δεκεμβρίου του 2007 αναχώρησε από την τράπεζα χρηματαποστολή με ταξί, την οποία συνόδευαν δύο υπάλληλοι και μετέφεραν 34.600 ευρώ, ποσό, μάλιστα, που δε βρέθηκε ποτέ.

Ο πρώτος υπάλληλος που συνόδευε τη χρηματαποστολή κατέθεσε ότι 4 χιλιόμετρα πριν από την Αρεόπολη, ύστερα από μια στροφή, είδε κάθετα να τους κλείνει το δρόμο μια BMW θαλασσί χρώματος.

Αμέσως κινήθηκαν προς το μέρος τους δύο άτομα, το ένα με κουκούλα στο πρόσωπο και κρατώντας καλάσνικοφ.

Είπε ότι οι ληστές μιλούσαν καλά ελληνικά, απαίτησαν τα χρήματα, πήραν το σάκο και έφυγαν. Παίρνοντας δε τα χρήματα, πυροβόλησαν δύο φορές για εκφοβισμό.

Ο δεύτερος υπάλληλος, που κρατούσε το σάκο με τα χρήματα της τράπεζας, είπε ότι αυτός που φορούσε την κουκούλα τού έβαλε το όπλο στην κοιλιά και του ζήτησε τα χρήματα. Είπε ότι είδε πως το δέρμα του ήταν αρκετά μελαψό, ενώ μέσα στο σάκο υπήρχε και το περίστροφο με το οποίο συνοδεύουν τις χρηματαποστολές.

Ο οδηγός του ταξί τόνισε πως είχε παρατηρήσει το θαλασσί αυτοκίνητο όταν τους προσπερνούσε, διότι δεν έφερε πινακίδες.

Σημειώνεται, ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο πρώτο δικαστήριο, είχε επισημανθεί ότι το ίδιο καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε καταδίωξη με αστυνομικούς στο Πέραμα, σε δύο ληστείες, σε μία ανθρωποκτονία και σε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επίσης, τονίσθηκε ότι το όπλο που εκλάπη με το σάκο της χρηματαποστολής, καθώς και οι πινακίδες από το σιέλ αυτοκίνητο, βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε από δράστες ύστερα από καταδίωξη με αστυνομικούς στο Πέραμα.

Απολογίες

Κατά τις απολογίες τους, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο αθίγγανος, που καταδικάστηκε σε 10,5 χρόνια για τη ληστεία και για πλαστογραφία, είπε πως είχε πάρει το θαλασσί αυτοκίνητο για να το δοκιμάσει, αλλά τελικά δεν το αγόρασε.

Όταν έγινε η ληστεία, το είχε επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, είχε εντοπισθεί αποτύπωμά του σε βιβλιαράκι του αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε σε σπίτι που εικάζεται ότι οι ληστές χρησιμοποίησαν ως κρησφύγετο, καθώς εκεί είχαν βρεθεί δύο ταινίες από δεσμίδες της εθνικής τράπεζας. Για τα πειστήρια αυτά δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ούτε και ο Αλβανός κατάφερε να πείσει το δικαστήριο για την εκδοχή που παρουσίασε, ώστε να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με τη ληστεία.

Παράλληλα, δε έπεισε για ποιον λόγο δε δέχτηκε να δώσει γενετικό υλικό για να γίνει εξέταση DNA και ταυτοποίηση με τα ευρήματα από τη ληστεία.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή και των δύο χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-11-2014 από directNEWS.gr πηγή: tharrosnews.gr

σε αθίγγανο και Αλβανό για ληστεία χρηματαποστολής - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B8%CE%AF%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82#sthash.kefowc5C.dpuf

Τελευταίες Ειδήσεις