Logo

Ηράκλειο: ''Ζωντανεύει'' στο δικαστήριο το φονικό στο Ροτάσι



 
 

rotasi1 18-12-2014Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων αναμένεται την Πέμπτη να εκδικάσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της δολοφονίας του...

17χρονου από το Ροτάσι Ηρακλείου Κρήτης με κατηγορούμενο ως δράστη ένα νεαρό, ο οποίος σήμερα είναι 18 ετών.

Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο είναι δρακόντεια, ενώ η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί, παρά την αποχή των δικηγόρων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, που θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών, θα καθίσει ο 18χρονος σήμερα νεαρός, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε εγκλεισμό στο Κατάστημα Κράτησης του Βόλου για 13 χρόνια.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, παράλληλα, είχε απαγορεύσει στο νεαρό να επιστρέψει στο Ροτάσι έως τα 21 όπως και να έχει την οποιαδήποτε επαφή με την οικογένεια του θύματος,

Ο νεαρός κατηγορούμενος, ειδικότερα, είχε κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για μια σειρά πλημμελημάτων και συγκεκριμένα για  επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία, ενώ είχε αθωωθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου θείου του θύματος. 

Συγκατηγορούμενος του 18χρονου ήταν ένας εξάδελφος του θύματος που είχε κριθεί ένοχος για τα πλημμελήματα της συμπλοκης, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε διατάξει τον εγκλεισμό του εν λόγω κατηγορουμένου, αλλά τον υποχρέωσε να  επισκέπτεται μια φορά το μήνα τον Επιμελητή Ανηλίκων προκειμένου μέσω συνεδριών να μπορέσει να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Όπως επισημαίνει το cretalive, η δίκη των ενήλικων που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν έχει ακόμη διεξαχθεί, λόγω των απανωτών αναβολών και αναμένεται να γίνει μέσα στο 2015.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2014 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις